Mereka Turut Dewasa

Saturday, February 19, 2011

Karikatur Pemain Bola (WORLD fOOTBALLER)



 PELE BY TIAGO HOISEL

CARLOS PUYOL

CARLOS TEVEZ

CHRISTIANO RONALDO

DAVID BECKHAM

DAVID VILLA BY NIALL O’LOUGHLIN

DIDIER DROGBA

KAKA

LIONEL MESSI

LUIS FIGO

MICHAEL BALLACK

RONALDINHO

ronaldo

THIERRY HENRY

WAYNE ROONEY



Kajol ( dikir barat)


Penyanyi dikir barat moden yang terkenal di Kelantan, Mohd Hafiz Jafri,
 atau lebih dikenali dengan nama pentas ‘Kajol’ 


Persembahan Mohd Hafiz di pentas dikir barat di negeri ini menimbulkan kontroversi apabila beliau mengadakan persembahan dikir barat moden berirama Hindi.



 beliau yang juga Orang Asli suku Temiar dari Rancangan Penyusunan Semula (RPS) Orang Asli, Kuala Betis, Gua Musang, mampu menyanyi dengan nada suara wanita.



"“Saya bukan buat-buat suara macam perempuan, sebaliknya suara saya memang nyaring menyerupai suara wanita walaupun saya lelaki. Jadi, salahkah saya?".



“"Saya tetap dengan imej yang ada pada diri saya, kerana ia semula jadi dan bukan dibuat-buat. Saya juga tidak minta dilahirkan begini,”" katanya.

video

Tuesday, February 8, 2011

Hudson Pranajaya



Hudson dan Jessica adalah dua watak yang cukup dikenal di Indonesia. Siapa sangka bahawa dua watak ini berasal dari satu pria berbakat, Hudson Pranajaya. Pria berumur 31 tahun ini adalah putra dari pasangan Ong Wa Hoe (75 tahun dan Daryanti (almh,) adalah anak bungsu dari lima bersaudara yang lahir di Yogyakarta.



Bakat Hudson Prananjaya memang unik. Ia mampu menyanyi dengan karakter perempuan dan pria, yang dibawakannya dalam bentuk two faces. Berkat kemampuannya itu, Hudson kini dikenal masyarakat. “Saya bersyukur dan sama sekali tidak menyangka bisa berada pada posisi saat ini,” ujarnya.


video



like jika suka.huhu

Bilik Untuk Perokok Tegar





tak nak cakap banyak ni la bilik khas untuk si perokok.


 




Ha apa lagi jom pakat merokok dan rasai kehangatannya
kalau x insaf lagi xtau la.

 nanti untuk orang islam kita buat lagi seram..hahah



PANDUAN UNTUK BIBIR YANG SIHAT





MEMILIKI ulas bibir merah merekah bak delima sentiasa menjadi impian setiap wanita. Namun, persoalannya, bagaimana mahu memiliki bibir yang segar, lembut dan sihat kerana sesetengah wanita berdepan alahan apabila menggunakan gincu bibir tertentu. Sehubungan itu, kenali bibir anda. Abaikan mitos yang biasa didengar jika inginkan sebentuk bibir menyerlah.
      1: Produk perawatan bibir (lip care ) seperti perapi bibir, pelindung bibir atau balm bibir beraroma buah boleh menyebabkan bibir kering dan pecah.
Fakta: Aroma dihasilkan kandungan pewangi atau perisa hanya unsur tambahan. Semua produk perawatan bibir biasanya mengandungi pelembap seperti Vitamin E atau pelindung tabir suria yang sesuai dioles ke bibir.



 2: Menggunakan gincu bibir jenis matte (tidak berkilat) boleh menyebabkan bibir kering. Fakta: Bibir mengandungi melanin atau zat pigmen yang peka dengan sinar matahari. Jika bibir kering apabila mengenakan gincu bibir matte, ia adalah disebabkan kandungan minyak dalam bahan pelarutnya terlalu sedikit, bahkan tidak mengandungi air. Penggunaan yang terlalu kerap menyebabkan bibir tidak terlindung dan menjadi kering.



      3: Kebiasaan menjilat bibir membuatkan bibir sentiasa kekal lembap. Fakta: Air liur mengandungi kelenjar dan enzim tertentu. Kebiasaan menjilat bibir boleh menyebabkan iritasi pada kulit bibir yang tipis hingga mengakibatkan bibir bertambah kering.


 4: Menambah olesan gincu secara berulang selepas warna asal yang disapu hilang tidak mendatangkan sebarang mudarat. Fakta: Sebaiknya bibir dibersihkan terlebih dulu sebelum menyapu warna baru jika sapuan pertama dibuat selang beberapa jam. Ini kerana sapuan pertama tadi sudah tercemar di udara, bercampur debu bahkan sisa makanan. Jika diteruskan juga, dikhuatiri akan mencemarkan stik gincu anda.


5: Amalan menyapu madu sebelum tidur menjadikan bibir lembap dan sihat. Fakta : Madu mengandungi kadar gula yang memberikan nutrisi pada bibir selain dapat menggantikan pelembap bibir. Selain madu, masker parutan aprikot dan lidah buaya juga dipercayai mempunyai khasiat yang baik untuk bibir.


 6: Merawat bibir dengan pupur, skrub atau produk pengupasan kulit (peeling) selain membuang kulit mati pada wajah, juga boleh dikenakan pada bibir ketika membersihkan muka. Fakta: Produk pembersih wajah mengandungi zat pembersih aktif, sabun yang kuat serta butiran skrub yang kasar. Jika disapukan pada bibir, akan akan menyebabkan iritasi pada kulit bibir yang halus.




aaaaaaaaaaaaaaaaaa  makan budok..hahah



Monday, February 7, 2011

Kantoi

hahaah kenapa KEJUT kew..
 apa yang 
 
hahahh sebenarnya xder sapa2 yang kantoi..
just nak suh layan lagu nie..



Lirik Lagu Kantoi - Zee Avi (Kokokaina)

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
but when I called Tommy he said it wasn't true

So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai... you, you tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I don't believe you
I've always known that your words were never true
Why am I with you?
I pun tak tahu
No wonder la my friends pun tak suka you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata she accepted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex boyfriend's best friend, Tommy...


video



How does getting rewarded ?

Ready to burst out all the latest awesome news to your friends? Get rewarded by doing so!

Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited.


 just click to join n get the benefit. especially to all bloggers.

lets make money together

just click here


Saturday, February 5, 2011

Erti HALAL




Halal (Arabic:حلال, alāl; means lawful or legal) is a term designating any object or an action which is permissible to use or engage in, according to Islamic law. It is the opposite of haraam. The term is used to designate food seen as permissible according to Islamic law (Sharia, الشريعة الإسلامية).

Food

The terms halal and haram are applied to many facets of life; and one of the most common uses of these terms is in reference to meat products, food contact materials, and pharmaceuticals. In Islam there are many things that are clearly halal or haram. There are also items which are not as clear, and for which further information is needed. Items that are not clear are called mashbooh, which means "questionable".
In Islam Pork and all its products; animals improperly slaughtered; alcoholic drinks, including all forms of intoxicants; carnivorous animals; birds of prey; and any food contaminated with any of these products.

 so, untuk pemahaman dengan lebih mendalam jom tengok video nie..

video



Kerusi Awam Berbayar







Adush.. macam nie pon ada gak ker... sakit2


Orang Arab Pandai Kecek Kelate




Arab people (Arabic: عربي‎, ʿarabi) or Arabs (العرب al-ʿarab) are a panethnicity of peoples of various ancestral origins, religious backgrounds and historic identities, whose members, on an individual basis, identify as such on one or more of linguistic, cultural, political, or genealogical grounds. Those self-identifying as Arab, however, rarely cite Arab as their sole ethnic identity. Most hold multiple identities, with a more localized prioritized ethnic identity — such as Egyptian, Lebanese, or Yemeni — in addition to further tribal, village and clan identities.
Arabic, the main unifying feature among Arabs, is a Semitic language originating in Arabia. From there it spread to a variety of distinct peoples across most of West Asia and North Africa, resulting in their acculturation and eventual denomination as Arabs. Arabization, a culturo-linguistic shift, was often, though not always, in conjunction with Islamization, a religious shift.
With the rise of Islam in the 7th century, and as the language of the Qur'an, Arabic became the lingua franca of the wider Mediterranean region. It was in this period that Arabic language and culture was widely disseminated with the early Islamic expansion, both through conquest and cultural contact.

wikipedia





video


Kecek= bercakap  (bahasa KELANTAN)

suka entry nie?? apa lagi LIKE ler..heheh


Basuh Kereta? (car wash)


A car wash or auto wash is a facility used to clean the exterior and, in some cases, the interior of motor vehicles.


Categories

While there are many different types of car washes, most fall into the following categories:
  • Hand car wash facilities, where the vehicle is washed by employees.
  • Self-service facilities, which are generally coin-operated, where the customer does the washing, including "jet washing".
  • In-bay automatics, which consist of an automatic machine that rolls back and forth over a stationary vehicle - often seen at filling stations and stand-alone wash sites.
  • Tunnel washes, which use a conveyor to move the vehicle through a series of fixed cleaning mechanisms.
  • Chemical car wash, also known as waterless car wash, uses chemicals to wash and polish car surface. Known to have originated from Australia and has been well-received as an eco-friendly car wash method around the world, that saves water.
  • Steam car washes use a jet of steam and micro fiber towels, some include detergent injection. Known to have originated from South Korea, steam car washes have been especially popular as a low-investment, eco-friendly car wash solution in Asia, Middle East and Europe thanks to its water-saving, sanitizing and chemical-free features and mobility.

video

 dasyat... ALL in One.. haha

Budak Kecil Berpidato ke Membebel ? (Melayu Thai)



video


assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

saya nak ngepek ni (saya nak membebel ni). kalau tok ngepek tok jadi (kalau tak membebel tak menjadi).

tengok loni (tengok sekarang ni), koho sari koho berat (semakin hari semakin teruk), koho sari koho berat (semakin hari semakin teruk)....
...
...atau pun takpo (atau pun tak mengapa). anok nak ngaji sekolah tadika pun tak buleh (anak nak belajar sekolah agama pun tak bagi). kalu ngaji sekoloh siam phado sangat (kalau belajar sekolah kebangsaan (siam) ambil berat sangat). pagi2 gi hantar (pagi-pagi pergi hantar, petang gi amik (petang-petang jemput pulang). pagi2 gi hantar, petang gi amik.

ikut po (ikut semua kehendak), beli belako (beli semua). kalu sekolah tadika cikgu mitok duit sekok (kalau sekolah agama cikgu minta duit sepuluh sen), dua kok (dua puluh sen), ngepek slalu (membebel selalu). ooo berat ore tua peseng ning (ooo teruk betul perangai ibu bapa macam ni).

anok daro tu eh (Eh, anak-anak perempuan tu!). acu pakat mugheh getek eh (tolong nasihat/marah sikit). ning anok daro geletik gelenya supo cacing kena cok (ini tidak, anak perempuan gedik2 macam cacing kena mata cangkul). paka baju koho sari koho napok sikat (pakai baju semakin hari semakin singkat). supo barut nako (macam pembalut nangka). kain klubung tok paka yak atas palo (kain tudung tak pakai langsung atas kepala). dok kace turut dara siam (tiru cara pemakaian artis Siam). dara siam takpo la dio kafir (artis siam tak mengapa la sebab diorang kafir). dia telanye pun dia buleh duit (diorang bogel pun dapat duit).

tuan pulok asal ko comei supo jewok kabuk (empunya diri plak, dah la tak cantik, macam biawak 'kabuk'). naik motor nah dua tiga (naik motorsikal membonceng sampai dua tiga orang). broom kok tu (broom! ke sana). breem kok ni (breem! ke sini). ooo berat (oooh, teruk/dahsyat!). tok pade ngn tino garik (tak padan dengan perempuan).

pete ko tok pete duk cuk sekolah lagi (petang-petang pun masih pakai uniform sekolah lagi). Smaye asar tok tahu priye mano (solat asar tak tau masa mano), bo ngorik paka cuk tido (masuk je waktu maghrib terus pakai pakaian tidur). penuuuh, dok main atas temok (penuh duk lepak atas/tepi jalan).

penoh pakat thow tharosat (semua guna hand phone). thow pulok lamo2 (berborak dgn telefon bimbit lama-lama). duk thow cari palo bapok apo tok tahu (berborak ape benda pun tak tahu la).

toksoh ngaji ngaji la kalu gatal sangat gok (tak payah bersekolah la kalau dah gatal sangat). berlaki la (berkahwin terus la). ooo alo perut ku tengok puok ni (oooh serabut perut aku tengok manusia macam ni).

make daroh korok (melahap arak [tak pasti betul ke tidak]). tu mok jange kiro nok wi anok bleh ngaji ni (ibu/bapa bersusah payah cari duit nak sara anak belajar). anok dok bengau situ (anak tetap bengong/dungu juga). khe khe mitok duit (kejap-kejap minta duit). khe khe mitok duit. kata ustajah nok la (dakwa ustazah nak la), cikgu nok la (dakwa cikgu nak la). ooo mapuhla pemuda lagu ni (teruk betul la anak-anak macam ni).

anok2 paka kasut pade ratus tu (anak-anak pakai kasut harga beratus-ratus). mok pok paka selipar cepet go limo kok (mak bapak pakai selipar jepun harga 50 sen). tu pun merah belah hijau belah (itu pun sebelah kaki warna merah, sebelah kaki lagi warna hijau).

puok2 werong tuh buke maghi nak tengok nasik nih (golongan remaja/pemuda bukannya datang menonton persembahan Nasyid). nak maghi ngeceh nih (tapi datang nak mengorat). khayal pulok khayal ubat batuk (jenis khayal ketagih ubat batuk). khayal mara (mabuk ganja). mata glebek po hatu rayo (mata bengkak, merah macam hantu raya). nok masuk keda takdok duit (nak masuk kedai tak ada duit). .....([tang ni tak berapa jelas sound tp rasa mcmni], boleh rokok sebatang kongsi hisap sampai 6 orang). ni buwa rajin phado malah (cakap je pandai, buatnya tidak). ooo berat (teruk betul).

wabillahi taufik wal hidayah wassalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh.

Klon Artis Malaysia.

           
            Dayang Nurfaizah dan Beyonce
Amy Mastura dan Coco Lee
Erra Fazira dan Jennifer Lopez

Chaka Khan dan Sharifah Aini


Jaclyn Victor dan Janet Jackson

Farawahida dan Kajol


Jeslina Hashim dan Britney Spears
Siti Nurhaliza dan Katie Holmes

Sari Yanti Kisah Kaisara dan Kristin Kreuk


Zahnita Wilson dan Catherine Zeta Jones

Ziana Zain dan Jennifer Lopez

Zizie Ezette dan Renee Zellweger

Tertelan Spanar

Layan... giler ah camner leh tertelan benda tue...


video

seram ...ish2 ganas2 tol la diorang nie..


ha apa lagi kalau suka ngn entry ni like ler..heheheh

Cup Cake.

s

A cupcake (British English: fairy cake; Australian English: patty cake or cup cake) is a small cake designed to serve one person, frequently baked in a small, thin paper or aluminum cup. As with larger cakes, frosting and other cake decorations, such as sprinkles, are common on cupcakes.

History


The first mention of the cupcake can be traced as far back as 1796, when a recipe notation of “a cake to be baked in small cups” was written in “American Cookery” by Amelia Simms. The earliest documentation of the term “cupcake” was in “Seventy-five Receipts for Pastry, Cakes, and Sweetmeats” in 1828 in Eliza Leslie's Receipts cookbook.
In the early 19th century, there were two different uses for the name "cup cake" or "cupcake". In previous centuries, before muffin tins were widely available, the cakes were often baked in individual pottery cups, ramekins, or molds and took their name from the cups they were baked in. This is the use of the name that has persisted, and the name of "cupcake" is now given to any small cake that is about the size of a teacup. The name "fairy cake" is a fanciful description of its size, which would be appropriate for a party of diminutive fairies to share.
The other kind of "cup cake" referred to a cake whose ingredients were measured by volume, using a standard-sized cup, instead of being weighed. Recipes whose ingredients were measured using a standard-sized cup could also be baked in cups; however, they were more commonly baked in tins as layers or loaves. In later years, when the use of volume measurements was firmly established in home kitchens, these recipes became known as 1234 cakes or quarter cakes, so called because they are made up of four ingredients: one cup of butter, two cups of sugar, three cups of flour, and four eggs.They are plain yellow cakes, somewhat less rich and less expensive than pound cake, due to using about half as much butter and eggs compared to pound cake. The names of these two major classes of cakes were intended to signal the method to the baker; "cup cake" uses a volume measurement, and "pound cake" uses a weight measurement.
In the early 21st century, a trend for cupcake shops was reported in the United States, playing off of the sense of nostalgia evoked by the cakes. In 2010, television presenter Martha Stewart published a cook book dedicated to cupcakes.

Cupcake recipes

 

A standard cupcake uses the same basic ingredients as standard-sized cakes: butter, sugar, eggs, and flour. Nearly any recipe that is suitable for a layer cake can be used to bake cupcakes. Because their small size is more efficient for heat conduction, cupcakes bake much faster than layer cakes.

 WIKIPEDIA
ayarkkk... yang lembu pink pon ada....

the BEATLES

blue bird

roses

garfield

moooooooo..

robot




fb

visitor

free counters